marți, 26 februarie 2013

Decizii idioate emise intenţionat, prejudicii grave


NOTĂ: Orice asemănare cu întâmplări sau persoane reale este absolut întâmplătoare. :)

Decizii idioate emise intenţionat, prejudicii grave.


În 19.09.2012 madame Bovary dispune emiterea unei decizii zilnice prin care activităţile de planificare şi realizare a lucrărilor şi producţiilor agricole de la Ferma Leu sunt în directa coordonare a numitului C.C. (cred că tehnician agronom)

Fostul şef de fermă (inginerul agronom V.D.) e exilat prin aceeaşi decizie la reînfiinţata Fermă Vegetală şi Horticolă Făcăi, fermă ce nu numai că nu va funcţiona niciodată dar în afară de câţiva meri degeraţi de 3 ierni şi 3 solarii în care se încură patrupedele nu dispune de nimic.

18 zile după decizie noul şef de fermă purcede vijelios la treabă … într-o noapte, 07/08.10.2012. Da, e bine spus, într-o noapte. Vijelioasă treabă, vijelioasă noapte. Singurul Munax în stare de funcţionare îşi dă sfârşitul glorios. Prejudiciul estimat 14-17.000 RON.

Deşi responsabilul cu parcul de utilaje informează rapid conducerea unităţii, chiar în data de 08.10.2012 (raport nr. V2 29345), aventura continuă. Noroc că la sfârşitul lunii  noiembrie, noul protejat al lu` madame Bovary se dă iarăşi în stambă. De această dată definitiv. Faptă reprobabilă şi cu mulţi martori, nu mai poate fi apărat.

După 2 luni de aventură, pe 19.11.2012, se revine la vechea formă de organizare. Tardiv. Cum ambele tractoare Munax sunt pe butuci, vechile U 450 nu fac faţă. Iarna îşi intră în drepturi.

Deşi încearcă în continuare să-şi protejeze pupila madame Bovary este nevoită la începutul lunii decembrie să accepte sesizarea comisiei de disciplină. Doar disciplinar, nu şi administrativ. Că doar disciplinar dacă controlezi preşedintele Comisiei de disciplină ştii prea bine că-l poţi scăpa. Au trecut 84 de zile de la sesizarea comisiei şi …. nici măcar o procedură în dosar.  Mai sunt 6 zile şi gata.

Probabil onor preşedintele este ocupat cu sesizările ce vin de la madame Bovary, ce trebuie tratate prioritar, nu? Că doar asta e problema importantă a unităţii, punerea cu botul pe labe a dizidenţilor. Din ce în ce mai mulţi.


Suntem la sfârşitul lunii februarie şi avem peste 600 hectare nearate. Cine va răspunde pentru deciziile idioate emise intenţionat şi prejudiciile grave?

Mai mult de atât, sursele noastre susţin că, vineri 22.02.2013 la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, planul de producţie al unităţii a fost subdimensionat tocmai pentru a acoperi necesarul de furaje, cereale, etc. datorat lipsei culturilor.

Astfel, în încercarea de a acoperi prejudiciile datorate ping-pong-ului la care am făcut referire, s-ar fi susţinut inclusiv necultivarea unei suprafeţe de aproximativ 350 hectare ca nefiind de strictă necesitate. E primul pas pentru ca unii să considere că e prea mult teren. Şi apoi, un binevoitor, aşa cum a fost cel ce a intabulat gratuit 30 ha, va apărea, din neant.

Să nu mai vorbim de încercarea celor doi (madame şi protejatul), încă nu cunoaştem toate detaliile şi nici stadiul, de a aduce un terţ pentru lucrările agricole. 

Adică ce contează că am prejudiciat grav unitatea prin deciziile ce au dus la distrugerea Munax-ului şi la întârzierea ireversibilă a lucrărilor agricole, terţul mă poate ajuta să-mi termin vila. Că doar l-aş plăti de la buget, banii fiind ca şi ai mei.


UPDATE: După 84 de zile Comisia de disciplină s-a întâlnit astăzi pentru a analiza sesizarea disciplinară referitoare la C.C. Să fi citit articolul doctor X, preşedintele comisiei de disciplină?

10 comentarii:

  1. nu numai ca nu o sa mai fie furaje anul asta , dar astazi Pelendava a dat la alta unitate din sistem 16 tone orz . e vorba de unitatea lui iftinca cel care i-a avizat pozitiv dosarul pentru a da concurs de director desi nu indeplinea conditia esentiala de a avea calitatea de functionar public , ea avand raporturile de serviciu suspendate .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de ce specialistii care raspund de ferme nu au fost consultayi cand s-a luat decizia de se da cereale la alte unitati ? nu este prima data cand se face asta , si in toamna a fost la fel . chiar nu se vede ca nu s-a pus nimic in pamant si sunt atatea hectare necultivate ? din vara vom cere bani la anepeu pentru achizitie de furaje si noi dam si din putinul pe care-l avem si care trebuie sa ne ajunga pana in 2014 ca din ce se vede in 2013 ioc .

      Ștergere
    2. 2013 este primul an cand Penitenciarul Pelendava nu va cultiva peste 30 % din teren. In prezent peste 60 % nefiind cultivat, nici macar arat. Este prima za din lantul slabiciunilor.

      Ștergere
  2. sistematic productia va fi diminuata , pamanturile in consecinta vor fi necultivate si se va renunta la acestea . pe bani buni . faceti rost de planul de productie pe anul 2013 si comparati cu anii anteriori .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca nu am reusit sa obtin datele privind Planul de productie discutat vineri, 22.02.2013 la sediul ANP. Am promisiunea, ca maine, unul din participanti mi le va pune la dispozitie.

      Fara acestea nu are decat o relevanta partiala comparatia mentionata. Probabil maine dupa-amiaza voi finaliza articolul, daca voi intra in posesia datelor.

      Ștergere
    2. Puneti mana pe munca de vreti sa mai aveti un de sa veniti de bine de rau de aici va luati bani in diferent de cine e dr si asa uni frcati menta

      Ștergere
    3. Tocmai asta e problema. Noi vrem sa muncim si nu avem ce. Peste 600 de hectare nearate si necultivate inseamna 60 % din necesarul de furaje pentru un numar de capete de animale la fel ca in anii anteriori.

      Lipsa a 60 % furaje inseamna o reducere cu 40 % a efectivului de animale. Reducerea efectivului de animale inseamna cam 35 % produse mai putine date in sistem gratuit.

      Din motivele de mai sus e primul an cand Penitenciarul Pelendava cultiva mai putin de 95 % din pamanturile administrate. Poti reduce capacitatea de productie la o cota de avarie sa acoperi prejudiciul creat de intarzierea culturilor sau chiar de lipsa acestora dar asta inseamna sa renunti la o parte din terenuri si sa nu mai dai decat 65 % din produsele care le asigurai gratuit in anii anteriori.

      De ce inainte, cu acelasi buget subdimensionat fata de necesar, se arau si cultivau, in totalitate, terenurile? Deci se poate. Nu asta e scuza celor 600 hectare, managementul efectuat dupa ureche, fara consultarea specialistilor si sub influenta intereselor oculte.

      Ștergere
    4. adminule ai obtinut datele ?

      Ștergere
    5. hai mai nu vrei sa ne spui ? omul tau din varful tehnicului ti-a dat datele ?

      Ștergere
  3. Cea mai incompetenta conducere pe care a avut-o Pelendava vreodata, incompetenta atat ea cat si sfatuitorii ei pe linie de management. Se creaza pagube de sute de milioane prin nepricepere, bani care se scurg din bugetul ANP fara ca macar un specialist din ANP sa sesizeze asta.
    Tractoare de zeci de mii de euro sunt pe butuci fara sa raspunda nimeni, dar de, bugetul de stat permite pierderi fara limita.

    RăspundețiȘtergere